Krem do twarzy z pomidorów - Sekret zdrowej i promiennej skóry
Krem z pomidorów
Krem z pomidorów to pyszna propozycja na obiad dla całej rodziny. Jest świetną alternatywą tradycyjnej pomidorówki, którą jedni uwielbiają z makaronem, zaś inni nie wyobrażają jej sobie bez ryżu.
Przygotowany przeze mnie przepis na krem z pomidorów jest szybki do przygotowania i najlepiej smakuje z dużą ilością pomidorów np. malinowych. Teraz póki trwa sezon na pomidory, można je dorwać naprawdę bardzo smaczne i aromatyczne.
Zupa krem z pomidorów doprawiony bazylią, czosnkiem i lubczykiem jest rewelacyjny w smaku. Nie da się go nawet porównać z zupką instant z proszku!
Jak recyklingować?
Działanie:
Formuła gęstego kremu/maski na noc, zawierającego odżywcze oleje i masło shea wspomaga procesy regeneracyjne skóry oraz wspiera jej naturalny system odnowy. Bogactwo witamin, antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w kompleksie olejów z pestek malin, pomidora i żurawiny sprawia, że skóra staje się bardziej jędrna, gładsza i bardziej elastyczna. Dzięki swojej wyjątkowej formule krem/maska nocna regeneracja wspomaga działanie anti-age i wygładza skórę niwelując widoczność zmarszczek. Ze względu na intensywne działanie nawilżające i wspierające regenerację, krem/maska na noc doskonale sprawdzi się w pielęgnacji skór problematyczych, które są w trakcie różnego rodzaju wewnętrznych i zewnetrznych kuracji dermatologicznych (np. antybiotyki, izotretinoina). Krem skutecznie zneutralizuje efekty uboczne w postaci np.: wysuszenia, napięcia, zaczerwienienia, podrażnienia.
Krem z pomidorów
Super prosty i bardzo pyszny krem z pomidorów. To najprostszy przepis na letni krem pomidorowy. Zupa krem pomidorowa to jedna z bardziej ulubionych zup na lato. Kochają ją nie tylko dzieci, ale i dorośli.
- najlepszy przepis na krem pomidorowy
- dokładny opis wykonania krok po kroku
- bardzo dużo porad oraz propozycji podania
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania zupy: 30 minut
Liczba porcji: 1250 ml zupy
- 1 kg mięsistych pomidorów
- 1,5 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1 mała cebula - 110 g
- 4 większe ząbki czosnku
- łyżka masła klarowanego
- przyprawy: płaska łyżeczka cukru, pół płaskiej łyżeczki soli, spora szczypta pieprzu