Wszystko, co musisz wiedzieć o kremie do twarzy Mario Badescu
krémajánló
Camille Cosmetics Snail Gel
iS Clinical Copper Firming Mist
TAO Aloe Krém
Mizon Good Bye Blemish Bőrnyugtató.
Skeyndor Clear Balance Pure Defense Gel
krémajánló
Dermedic Normacne Therapy Krém
Zo Medical Foamacleanse Gentle Foaming.
Gigi Cosmetic Laboratories Ester C.
Mario Badescu Healing & Soothing Mask
Topvet Tea Tree Oil Gel
Fontos hatóanyagok a krémben
Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.
Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.
Az összetevőnek még nincsen leírása.
Kén. Baktériumellenes, gombaellenes és gyulladáscsökkentő összetevő, melyet ősidők óta használnak különböző bőrbetegségek gyógyítására. A ként ma is alkalmazzák a pattanásos bőr, rozacea és szeborreás dermatitsz kezelésére. Az összetevő régebben az egyik legelterjedtebb pattanások elleni hatóanyag volt, mára ritkábban használt kellemetlen, romlott tojásra emlékeztető szaga miatt. A kén keratolitikus (hámoldó) és gyulladáscsökkentő tulajdonsága révén segít a pattanásos bőrön. Szalicilsavval kombinálva szinergikusan segít az akne legyőzésében. (Forrás: Leslie Baumann: Cosmetics Dermatology)
U nas zapłacisz kartą