Ziaja Kozie Mleko Krem Pod Oczy - Mleczny Kompres dla Twojej Skóry
Właściwości mleka koziego
Skład mleka koziego przekłada się na jego właściwości zdrowotne. W jaki sposób działa na organizm? Taki produkt:
- ma właściwości antybakteryjne,
- wpływa na układ kostny,
- wspiera układ krwionośny,
- poprawia odporność,
- ułatwia przyswajanie wielu substancji,
- jest lekkostrawny i dobrze tolerowany przez układ pokarmowy,
- minimalizuje ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego,
- zmniejsza możliwość chorób neurodegeneracyjnych.
Warto też przyjrzeć się lepiej właściwościom kosmetycznym koziego mleka. Taka substancja rozjaśnia, nawilża i wygładza skórę. Do tego można ją wykorzystać do wzmocnienia włosów oraz paznokci. To sposób na zewnętrzne dostarczenie sobie witamin i minerałów w nim zawartych.
Na co pomaga kozie mleko?
W jaki sposób działa na organizm? Taki produkt:
- chroni przed rozwojem osteoporozy,
- poprawia przyswajalność żelaza i miedzi,
- zabezpiecza przed nowotworami,
- wspomaga odpowiednią mineralizację kości dzięki zawartości wapnia,
- zapobiega zaparciom i usprawnia działanie jelit, łagodząc np. kolki,
- wspomaga proces trawienia, co przekłada się na szybsze odchudzanie,
- obniża cholesterol.
Na co jeszcze pomaga kozie mleko? Tauryna obecna w tym napoju wspiera funkcje poznawcze, usprawnia pracę mózgu, a przy tym podnosi odporność na stres. Z racji tego, że wzmacnia odporność, warto po nie sięgać w okresie przeziębienia. Napój z miodem przynosi korzyści w przypadku chorób płuc i układu oddechowego. Przypisuje się mu też działanie antybakteryjne i hamujące rozrost bakterii odpowiadających za zapalenie płuc. Dlatego kozie mleko na płuca jest jak najbardziej wskazane.
Mleko kozie może też wspierać układ hormonalny w okresie menopauzy czy andropauzy. Z racji tego, że wzmacnia kości, chroni przed powikłaniem menopauzy, czyli osteoporozą.
A jaka jest zależność między mlekiem kozim a trzuską? Z uwagi na to, że napój ten ma mniejsze zdolności uczulające niż mleko krowie, polecany jest w przebiegu np. zapaleń tego narządu. Mleko kozie i wyroby powstające na jego bazie to dobre źródło białka dla diabetyków. Pomimo zawartości tłuszczu, warto po nie sięgać, bo mają niski indeks glikemiczny.
Zobacz oferty
Więcej szczegółów i opinii
zobacz na Opineo.pl
Więcej szczegółów i opinii
zobacz na Opineo.pl
Więcej szczegółów i opinii
zobacz na Opineo.pl